Fototävling: Vi har en vinnare!

Bild Marie Kuoljok fototävling Hållbarhetsvecka 2019

Fototävlingen  "god och  hållbar mat" som vi utlyste under Hållbarhetsveckan 2019 är avgjord. Vinnaren kommer från Jokkmokk.

Lokal producerad mat har varit ett återkommande tema när vi bad om insändningar med tema "god och hållbar mat".  Vi ville ha både en bild på maten och även en motiveringen.

Vinnaren blev Marie Kuoljok från Jokkmokk, som skriver så här: "Suovas från våra naturbetande renar, fisk från Laponia och blåbär från naturens skafferi. Mer hållbart än så är det inte för mig!"

Grattis till Marie, som nu får en matkasse för fyra med god och hållbar mat samt en värdecheck för en middag för två.

Vinnarbild fototävling

SEE hållbarhetsvecka vill låta dig känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka eller bara en kort stund. Veckan formas av en mångfald av deltagande aktörer som bidrar med sina livskraftiga, kreativa och goda exempel på hållbar utveckling.

SEE hållbarhetsvecka är en årligen återkommande arrangemangsvecka som hålls i Västerbottens och Norrbottens län under vecka 38. SEE är en förkortning för Social, Ekonomisk och Ekologisk hållbar utveckling. I grund och botten handlar veckan om att:

  • Uppmärksamma och stärka aktörer som satsar på att bidra till en hållbar utveckling
  • Ge möjligheter att nätverka och marknadsföras i ett större sammanhang
  • Sprida information och goda exempel så att fler aktörer påbörjar sitt hållbarhetsarbete.

SEE hållbarhetsvecka drivs som ett årligt återkommande projekt sedan starten 2009. Under åren har verksamhetsområdet vuxit till att omfatta Västerbottens och Norrbottens län. SEE hållbarhetsvecka leds av två ledningsgrupper, en för vartdera länet.

Ledningsgruppen för Norrbottens läns består av följande parter: Länsstyrelsen i Norrbottens län, Lapplands kommunalförbund, Energikontor Norr, Övertorneå kommun, Jokkmokk, Haparanda kommun och Nolia AB.

Publiceringsdatum: