Välkommen till en musikalisk ståuppföreläsning

Inbjudan till Klimatshow

Undrar du varför den globala uppvärmningen accelererar fast vi sopsorterar? Är du nyfiken på koldioxidbantning? Då är denna musikaliska ståuppföreläsning helt rätt för dig. Välkommen 17 mars kl 18:00, Tjállegoahte Jokkmokk (gamla turistbyrån). Kostnadsfritt. Ingen anmälan. Vi bjuder på fika.

Naturskyddsföreningen i Jokkmokk har tillsammans med Lapplands Kommunalförbunds projekt CommitClimate bjudit in musikern och karamelodiktprisbelönte underhållaren Staffan Lindberg. Han blev redan 2007 koldioxidbantare. I samarbete med forskare inom konsumtion, transport, klimat och jordbruk undersökte Staffan om man kan bli hållbar bara man skärper sig.

Allt blev skildrat i SVT:s "Vädrets makter" och senare i boken "Jag skulle ha bytt till lågenergilampa i hallen - en koldioxidbantares bekännelser".

Till slut blev han med lite kreativt trixande en minusutsläppare av växthusgaser, dvs en som samlar in mer än han släpper ut. Det vi alla måste göra på planeten jorden om vi ska vi få en rimlig framtid. Och inte bara det. Det ska gå fort!


Sedan dess reser han riket runt (ja utom under pandemin) med sin folkbildande klimatshow som nu givits flera hundra gånger och ämnar fortsätta tills vi städat atmosfären. Så lär er allt om kollapsen, klimatsnål inåtsång, närdödad mat och att supa utan finlandsbåt. Allt för att vi ska lämna lite planet kvar till barnen. Denna musikaliska ståuppföreläsning ges överallt där det finns en scen, en publik och ett överskott av växthusgaser.

Medfinansieras av Interreg Baltic Sea Region och Jokkmokks kommun.

Naturskyddsföreningen logga

KUPP logga

Publiceringsdatum:

Innehållsansvarig: Silva Herrmann