Vinn ett bättre liv 2019!

Blomma med bi

Idag är det världsmiljödag 2019. Och då startar vi poängjakten för miljön. Det finns nämligen roliga och enkla saker att göra för att hjälpa miljön. Och hos oss får du  dessutom poäng för dem - och kan vinna en smart energipryl. Tävla med oss och bli en miljö-hjälte!

FN:s konferens om mänsklig miljö, även kallad Stockholmskonferensen 1972, var FN:s första miljökonferens och hölls i 5–16 juni 1972. Efter det utsågs 5 juni som världsmiljödag. I år uppmärksamma vi Världsmiljödagen med att starta poängjakten för miljön!

Vi behöver fler miljöhjälter - var du en av dem!

Det är bråttom för klimatet och miljön. Men att vara miljösmart behöver inte vara tungt eller dyrt. Det är snarare enkelt och rolig. Att ta cykeln eller att ta en promenad är bra för hälsan, att vara energismart sparar pengar och att ha en blomstrande trädgår med bi och humlor är en fröjd för ögonen.

Hur fungerar det?

  • Poängjakten startar 5 juni 2019 och pågår till 15 augusti 2019
  • Du väljer vad du vill göra för miljön från våran lista poängjakt 2019 som du kan ladda ner här och genomför åtgärden
  • Du markerar i våran lista vad du har gjort (skriv ja eller nej genomfört eller markerer i någon annan form). Skriv gärna ner en kommentar också!
  • Efter 15 augusti skickar du in din lista med alla åtgärder till silva.herrmann@lapplands.se
    Du får extrapoäng om du tar en bild på dig och din aktivitet som du skickar in det till oss för publikation på  Facebook och hemsida som gott exempel!
  • De tre deltagare med mest poäng vinner en smart energipryl.

Publiceringsdatum:

Innehållsansvarig: Silva Herrmann