Studiecirkel Hela Sverige Laddar

Grafik elbil och laddstation, källa Pixabay

Studieförbundet Vuxenskola, Biofuel Region och Lapplands Kommunalförbund bjuder in till en studiecirkel om elbilar och laddplatser. Anmäl dig nu (sista anmälan 10 februari 2022)

Fler och fler i Sverige från söder till norr skaffar elbilar. Under hösten 2021 har andelen laddbara bilar varit omkring hälften av nybilsförsäljningen, 2018 var den två procent. Idag finns det elbilar med dragkrok och räckvidden för elbilar med de största batterierna är över 50 mil. Biltillverkare satsar allt mer på elbilar och framtiden för diesel- och bensinbilar blir alltmer osäker.

Men lönar det sig att skaffa en elbil? Vågar man köpa begagnat? Hur löser man det där med att ladda bilen?
Ta tillfället att få gratis information i ämnet - Anmäl dig senast 10 februari 2022 här på studieförbundets hemsida

Bakgrund:

Omkring 95% av laddningen sker i hemmet eller på arbetsplatsen. De som bor i flerbostadshus är dock beroende av andra för att lösa hemmaladdning och det kanske inte finns möjlighet att ladda på din arbetsplats.
Funderar du på alla dessa frågor och vill få bra argument och konkreta lösningar för att din bostadsrättsförening eller din arbetsgivare ska skaffa laddningsplatser så finns nu studiecirkeln för dig!
Vi kommer gemensamt att gräva i frågorna kring elbilar och laddning.

Studiecirkeln hålls av kommunal energi- och klimatrådgivning på Lapplands Kommunalförbund i samarbete med Biofuel Regions. Vi jobbar med att ge oberoende, kostnadsfria råd och information till privatpersoner, mindre företag och organisationer.

Studiecirkeln genomförs vid fem tillfällen.

Kursinnehåll
1. Elbilar: teknik, marknaden och fungerar elbilen i kylan och på glesbygden?
2. Ladda bilen hemma, på arbetsplatsen och längs vägen : tips och råd för villaägare och för dig som bor i Bostadsrättsförening.
3. Goda exempel, erfarenheter, diskussion och framtidsspaning.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs, endast ditt intresse.

Material
Elfordon, laddfordon och laddning (energimyndigheten.se)
www.elbilsstatistik.se
biofuelregion.se/projekt/sisl-mellersta
alltomelbil.se

Kursledare
Silva Herrmann, civilingenjör med fokus på hållbarhet. Som energiexpert, rådgivare och projektledare i Tyskland, Österrike och Sverige har hon i 20 år stöttat med kommuner, små- och medelstora företag och privatpersoner i att hitta och räkna hem hållbara lösningar inom energi, miljö och transporter. Sedan 2016 jobbar hon som kommunal energi- och klimatrådgivare på Lapplands Kommunalförbund och ger oberoende, kostnadsfria råd och information till privatpersoner, mindre företag och organisationer.

Sista anmälningsdag torsdag 10 februari 2022. Länk till anmälan: https://www.sv.se/avdelningar/sv-norrbotten/kurser/hela-sverige-laddarelbilar-74870/

Publiceringsdatum:

Innehållsansvarig: Silva Herrmann