Yrkesförare

Utbildningen passar dej som vill ha ett varierande arbete, möta nya människor och utmaningar i en spännande bransch. Yrkesförarutbildning för gods- eller persontransport startar 30 augusti i Gällivare. Transportbranschen är stor och det betyder att du har många inriktningar att välja på när det är dags att börja arbeta. För att ansöka till utbildningen behöver du ha B-körkort och vara minst 21 år för att få göra förarprov för C-körkortsbehörighet. Ansök senast 10 maj, 2021.

Godstransport – Lastbil med tungt släp, 42 veckor (heltidsstudier)

Orienteringskurs 50 p
Yrkestrafik-vux 300 p
Godstrafik 200 p
Godshantering-vux 100 p
Fordonskombinationer 200 p

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagda delar. Observera att första antagningen endast sker till en orienteringskurs på två veckor innan den slutliga antagningen till utbildningen. Läs mer på Transportstyrelsens hemsida, klicka här.Persontransport – Busschaufför, 27 veckor (heltidsstudier)

Orienteringskurs 50 p
Yrkestrafik 300 p
Persontrafik 200 p

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagda delar. Observera att första antagningen endast sker till en orienteringskurs på två veckor innan den slutliga antagningen till utbildningen. Läs mer på Transportstyrelsen sida om körkort, klicka här.

Ansök till utbildningen nu!

Yrkesförarutbildning startar 30 augusti 2021.

Välj en av de två inriktningarna och sök senast 10 maj, kontakta din lokala studie- och yrkesvägledare vid frågor eller för ansökan.