Yrkeshögskola

Missade du att söka? Ingen fara. Vi har öppnat upp för sen ansökan på båda våra utbildningar. När du har lämnat in en sen ansökan till utbildningen behandlar vi dem först om det finns lediga platser kvar efter att ordinarie har antagits.

Vad är Yrkeshögskola?

Yrkeshögskola är en eftergymnasial utbildningstyp, med utbildningar anpassade efter behovet på arbetsmarknaden. En YH-utbildning passar dig som vet vad du vill, då utbildningen ger dig kunskaper du behöver för att arbeta inom ett visst yrke. Oftast är utbildningarna runt två år långa vilket är bra för dig som snabbt vill komma ut på arbetsmarknaden. Läs mer på Myndigheten för Yrkeshögskola >>

Just nu kan du söka till någon av våra egna utbildningar:

Bergmaterialingenjör

Som bergmaterialingenjör kommer du att utföra specialiserade arbetsuppgifter i bergmaterial- och gruvbranschen. Det här är en bred språngbräda in i en ständigt växande bransch. 

Läs mer

Processtekniker med vätgaskompetens

Vill du vara en del av den gröna framtiden? Vi visar vägen.

Läs mer

I samarbete med andra erbjuder vi även andra YH-utbildningar som går att läsa från våra lärcentran:

Företagsekonomiska institutet

I samarbete med FEI kan du nu studera till Redovisningskonsult. Redovisning är ett framtidsyrke att räkna med! Du kan arbeta som konsult med uppdrag hos kunder eller som ekonom på ett enskilt företag. Den här YH-utbildningen ger dig kunskaper för din karriärresa. 

Du kan studera hos Lapplands Lärcentra i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk eller Pajala. Ta chansen att bo kvar på hemorten under din utbildning! Läs mer och ansök hos FEI >>

NBI Handelsakademin

Vill du spela en nyckelroll för att bygga framtidens hållbara samhälle?

Tillsammans med NBI kan vi nu erbjuda utbildingarna Byggnadsingenjör digitalt byggande och Anläggningsingenjör med BIM- kompetens. Utbildningarna ger dig högt efterfrågade kompetenser inom bygg- och anläggningssektorn och rustar dig för ditt kommande yrkesliv.

Bo kvar på din hemort och utbilda dig för framtiden!

Läs mer om utbildningarna och ansök här >> 

Campus Nynäshamn

Utbilda dig till Socialpedagog under 2 år. Utbildningen ger kunskaper och färdigheter i psykologiska, psykiatriska samt sociologiska perspektiv. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som till exempel behandlingsassistent, behandlingspedagog eller socialpedagog. En bred utbildning som öppnar dörrar direkt till branschen.

Utbildningen bedrivs av Campus Nynäshamn men du kan studera hos Lapplands Lärcentra i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk eller Pajala. Läs mer och ansök här >>

KYH

I samarbete med KYH har du nu möjlighet att läsa Byggproduktionsledare ROT där du efter avslutad utbildning har en samordnande roll med kunskap om byggproduktionens alla delar. Även utbildningen Processtekniker smart industri kan du läsa från våra lärcentran i Jokkmokk, Gällivare, Kiruna och Pajala. 

Läs mer och ansök hos KYH >>

Yh Akademin

Passionerad av teknik och stora fordon? Genom samarbete med Yh Akademin kan du nu ta del av utbildningen Tekniker tunga maskiner och fordon. Ta chansen att förvandla din passion till yrke och bli expert på tunga maskiner och säkra produktionens framfart! 

Utbildningen går att läsa från våra lärcentran i Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala. Läs mer och ansök här >>

Samverkan med andra

Efterfrågan av olika kompetenser är stor i vår region. Många av de yrkeshögskoleutbildningar som bedrivs sker på distans vilket innebär att du kan bo kvar på din hemort och utbilda dig. Nedan ser du några utbildningsanordnare som erbjuder distansutbildningar.