Lapplands Gymnasium

Sommarlov och covid-19

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att gymnasieskolor återgår till ordinarie undervisning vilket innebär att distansundervisning upphör och att verksamheten ska bedrivas i skolans lokaler.

Läsåret 20/21 vid Lapplands Gymnasium startar måndagen den 24 augusti. Mer informtion om tider för upprop och annat kommer från Lapplands Gymnasium i Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala.

Jag önskar passa på att ge en vänlig påminnelse om att i sommar gäller fortfarande att vi ska hålla avstånd till andra för att förebygga smittspridning.

Den som är sjuk ska stanna hemma. Vi ska tvätta händerna ofta, hosta och nysa i armvecket och undvika att röra vid ögon, näsa och mun. Med andra ord, ta hand om er och varandra samtidigt som ni ska passa på att njuta av sommar och ledighet.

 

Jag önskar er alla ett fint sommarlov om än ett annorlunda sommarlov och välkommen tillbaks till oss i augusti!

 

Marianne Stöckel
Gymnasiechef Lapplands Gymnasium

2020 06 26

Mer information hittar du på Folkhälsomyndighetens sida.

 

Facebooksidan för Lapplands Gymnasium

 

Visionen för Lapplands Gymnasium

 

Lapplands Gymnasium - är den gemensamma gymnasieorganisationen för gymnasieskolorna i Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala kommuner 

Elever från flera program inom LG

Våra fyra skolor har tillsammans cirka 20 gymnasieprogram. Vid skolorna finns nationella-, introduktions-, och riksrekryterande program. Vi har också gymnasiesärskolor på varje ort.

Se mer på skolornas sidor som du hittar i menyn till vänster <---.

Stort utbildningsutbud Ett av motiven för att bilda Lapplands Gymnasium har varit att trots ett minskande antal elever de senaste åren fortfarande ha ett stort utbildningsutbud med hög kvalitet och framförallt att ha många program på varje ort - det går att klara med samverkan mellan skolorna!

Gymnasienämnden - i menyn till vänster finns mer information om vilka ledamöterna är och protokoll från nämndens sammanträden.

Medlemskommunerna står för annat som gymnasieskolorna behöver  - exempelvis lokaler, utrustning, skolmåltider, och andra stödfunktioner som alla gymnasieskolor får utöver själva arbetet kring eleverna.