Eldistributionselektriker

Energibranschen behöver dig så ta chansen att utbilda dig till eldistributionselektriker!

Vi tar emot sen ansökan!

Företagen som medverkar i yrkesrådet har ett stort rekryteringsbehov av yrkesrollen flera år framåt. De anser att utbildningens innehåll motsvarar exakt den kompetens de efterfrågar. Utbildningen är på 42 veckor varav 15 veckor är praktik (APL - arbetsplatsförlagt lärande) som med fördel kan göras hos följande företag:  

Bodens Energi,  Lapplands Kraft, Vattenfall,  Luleå Energi,  Energiservice,  Umeå Energi och One Nordic.

Utbildningen är på distans

Eller så kan du sitta vid ett av de lärcentra vi samverkar med (Kiruna, Gällivare, Pajala) och följa de dagliga lektionerna. Sitter du hemma krävs det att du har en dator, en bra uppkoppling, ett headset och en webbkamera.  

Det är obligatoriska samlingstillfällen i Jokkmokk varje läsperiod

Under hösten 2019 och våren 2020 samlas alla elever i Jokkmokk på obligatoriska samlingstillfällen för att lära sig klättra i stolp, skarva kabel, läsa av instrument, göra provtagningar och delta i de säkerhetsutbildningar som branschen kräver att man har för att göra både APL och efter utbildningen få anställning. Det krävs inget körkort under utbildningen men företagen kräver det vid anställning. Totalt är det ca 5 samlingsveckor. Resa och logi i samband med träffar står du för själv. 

Följande kurser ingår i utbildningen:

Elkraftteknik 100 p

Praktisk ellära 100 p

Elektromekanik 100 p

Belysningsnät 100 p

Högspänningsnät 100 p

Lågspänningsnät 100 p

Nät och transformatorstationer 100 p

Nätunderhållsarbete i stadsnät 100 p

Nätunderhållsarbete på luftledning 0,4-24 kV 100 p

Säkerhetsutbildningar där certifikat eller intyg erhålles: Elsäkerhetsföreskrifterna (ESA), Nedtag nödställd, Heta Arbeten, Hjärt- och Lungräddning, Mobil plattform - liftkort samt Motorsåg AB.

Detta behöver du för att söka: 

För att söka till utbildningen ska du ha godkänt i Matematik 1, Svenska 1/SVAS 1 eller motsvarande. Ansökningsblankett hittar du härintill.

Vi tar emot sen ansökan.

Har du frågor eller funderingar om din behörighet eller hur du ansöker till utbildningen, kontaktar du Britt Karlsson på 0971-173 70, epost: britt.karlsson@lapplands.se