Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är för dig som villarbeta med teknikutveckling - att tänka nytt utifrån framtidensbehov av teknik

Teknikprogrammet är för dig som vill studera teknik och som är intresserad av datorer. På teknikprogrammet studerar du de ämnen som krävs för att gå vidare till utbildningar som civil- och högskoleingenjör.
Undervisningen bygger på teori från läroböckerna som sedan används praktiskt i olika laborationer. Som ett självklart hjälpmedel i all vår undervisning används IT. Det innebär att man lär sig att använda vissa särskilda program som är viktiga att kunna för att man fortsättningsvis ska ha framgång på högskolan. Inför åk 2 väljer du inriktning.

Inriktning Teknikvetenskap

På Lapplands Gymnasium Jokkmokk erbjuder vi inriktningen Teknikvetenskap. Denna inriktning ger kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapensarbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Det ger dig en ytterligare fördjupning inom områdena teknik, fysik och matematik.

Undervisningen sker delvis via fjärrundervisning vilket innebär att du läser kursen på den egna skolan via fjärrsändning och läraren finns på annan ort. Till din hjälp finns handledare som bl.a. hjälper dig med den teknik som används

TETEK programblad

TETEK Poängplan