Lapplands Gymnasium Jokkmokk

Foto: Paul Kim

Välkomna till oss på Lapplands gymnasium Jokkmokk!

 Försäljning av objekt via anbud 

 

 

Sedan 2011 är gymnasiet i Jokkmokk en del av Lapplands gymnasium, den gemensamma gymnasieorganisationen för Kiruna, Gällivare, Jokkmokk och Pajala. Ett viktigt skäl vid bildandet av gymnasieorganisationen var att kunna erbjuda ett stort antal utbildningar trots ett minskat elevunderlag. Tillsammans med de övriga tre skolorna finns omkring 20 nationella gymnasieprogram. På vår skola finns sju nationella program, introduktionsprogram samt anpassad gymnasieskola.

Samtidigt som elevunderlaget de senaste åren minskat, har även lärarbristen blivit ett faktum. Särskilt vad gäller inlandet. Många skolor dras återkommande med problemet att rekrytera behöriga lärare. Hos oss på Lapplands gymnasium är andelen behöriga lärare hög, vilket vittnar om hur väl lärarna trivs hos oss. Här möts man av ett kompetent och erfaret kollegium och eftersom elevantalet är förhållandevis lågt finns alla förutsättningar för att stötta varje elev utifrån deras behov och förutsättningar.

På skolan finns två unika program och nedan finns lite information om dessa. 

Film om Elprogrammet

Film om Samiska samhällspogrammet

 

Collage

Unika utbildningar

Samiska Samhällsprogrammet, El- och energiprogrammet med inriktning Energiteknik och  El- och energiprogrammet med inriktning Elteknik är våra unika utbildningar

För vårdnadshavare och elever

Nu har vi samlat information och dokument som är bra att ha för dig som vårdnadshavare eller elev på en egen sida.

Lapplands Gymnasiums vision

Läs mer