Gällivare

Kunskapshuset i Gällivare med dess ingång i guld.

Funderar du på att skola om dig? Har du tankar på att läsa på högskola/universitet? Behöver du läsa upp betyg för framtida arbete eller behöver du behörighetskomplettera för vidare studier? Vill du höja din kompetens och investera i dig själv? På Lapplands lärcentra får du stöd och hjälp med behörighetskomplettering och svar på funderingar kring utbildning, kompetensutveckling och finansiering av studier.

Utbildning på grundskole-/gymnasienivå, lärvux och SFI för vuxna

Vår studievägledare  hjälper dig med planering och vägledning av dina studier. Läser du kurser på vuxenutbildningen och vill du ha hjälp med studieteknik? Behöver du någon som stöttar och motiverar? Då kan studiecoachen på vårt lärcentra hjälpa dig!

 

Högskoleutbildningar – studera fristående kurser eller hela program på distans

Vi ger dig möjlighet att genomföra högskolestudier på orten. Det finns ett brett utbud av distansutbildningar på landets högskolor och universitet. På Lapplands lärcentra i Gällivare har du under dina högskolestudier tillgång till studierum, datorer, teknisk utrustning och support. Vi erbjuder även tentamensservice vid högskolestudier. Det innebär att du som läser en högskoleutbildning har möjlighet att skriva din tentamen hos oss. 

 

Du hittar våra lokaler på plan 5 i nya Kunskapshuset 

Här får du under dina studier tillgång till studierum, datorer och skrivare. Välkommen!

Kontakt till samtlig personal

Här finner du samtliga kontaktuppgifter till alla oss som arbetar på lärcentrat i Gällivare.

Utbildning i svenska för invandrare (SFI)

Behöver du lära dig läsa, skriva och prata svenska?

Läs mer