Yrkeshögskola

Tre manliga studerande sitter och står vid ett bord och tittar i pärmar för att lösa problem i labbar som ingår i kursen de läser.

Visst vet du att en yrkeshögskoleutbildning svarar mot arbetslivets behov av kvalificerad kompetens och att den drivs i nära samverkan med branschen!

Hos oss kan du läsa utbildningen på distans eller på ett lärcentra.

Sitter du hemma och följer undervisningen krävs att du har en dator, bra Internetuppkoppling, ett headset och en webbkamera. Sitter du med på ett lärcentra hjälper personanlen dig där oftast igång. För att se vilka lärcentra vi samverkar med, klicka in på respektive utbildning.

Schemalagd tid varierar mellan utbildningarna och i de olika kurserna. I flera av kurserna ingår det praktiska moment som sker på obligatoriska samlingstillfällen. Praktiska moment kan vara studiebesök i en anläggning, laborationer och exkursioner. All resa och logi i samband med samlingstillfällen står den studerande för själv.

Utbildningarna är CSN-berättigade och mer information finns på deras hemsida www.csn.se

Ansökan till våra Yh-utbildningar öppnar 17 feb. 2020.

Kika in på vår Facebook för att se vad nuvarande studerande gör på sina utbildningar.

Bergmaterialingenjör 400 yhp

Branschen behöver dig!

Läs mer

Byggproduktionsledare 380 yhp

Vill du bygga din framtid och göra karriär i en bransch med stor efterfrågan av arbetskraft?

Läs mer

Vattenkrafttekniker 400 yhp

Energibranschen behöver dig!

Läs mer

En sammanställning över utbildningar som finns i Norr- och Västerbotten

En del av dem går att läsa på distans, en del är bundna till en ort. Samtliga har tagits fram tillsammans med arbetslivet och har ett påtalat rekryteringsbehov av yrkesrollen.