Ekonomiprogrammet

Jokkmokk erbjuder inriktning Ekonomi

Du som tänker dig en framtid i affärslivet, maktens korridorer eller någonstans inom rättsväsendet har ditt självklara val i det nya Ekonomiprogrammet. Här får du en grundläggande utbildning i affärsmannaskap, vardagsjuridik och språk som du kommer att ha nytta av både som privatperson, anställd eller företagare i framtiden.
Det här är utbildningen för dig som vill lära dig näringslivets villkor. Här får du kunskap om hur ett företag fungerar och möjlighet att själv prova på att starta och driva ett eget företag under gymnasiet. Kort och gott går utbildningen ut på att du lär dig tjäna pengar och att se möjligheterna i en god affärsidé. Du får utvecklas som entreprenör och företagare och lära dig metoder för att producera, marknadsföra, sälja, administrera och göra smarta affärer. Och, kanske viktigast av allt, du lär dig att skapa värden och hushålla med pengar, vilket du har nytta av i hela livet. Inför åk 2 väljer du inriktning.

Inriktning Ekonomi

Ger dig kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ger också färdigheter i att starta och driva ett företag.

EKEKO Programblad 16.pdf

EKEKO Poängplan.pdf

Övriga inriktningar

Inriktning Juridik

Ger dig kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen utvecklar din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.