Vattenkrafttekniker 400p

8 feb. får vi besked om utbildningen startar igen!

Energibranschen behöver Dig!

Vill du jobba med förnyelsebar energi med minimal miljöpåverkan i en bransch som är under utveckling? Då har vi utbildningen för dig!

 

Utbildningen är unik och finns bara i Jokkmokk. Den har startats på initiativ från branschföretagen själv som under flera år har sett ett stort behov av nyrekrytering.

Här intill kan du läsa om var tidigare studerande numer jobbar och varför de valde att utbilda sig i Jokkmokk.

Var kan man läsa utbildningen?

Utbildningen finns i Jokkmokk men går även att läsa via Sollefteå, Lycksele, Pajala, Gällivare och Kiruna. De som läser utbildningen från en annan ort följer undervisningen via länk i en studio. Läraren och övriga i klassen ses på en skärm.

Utbildningens innehåll?

På länken till höger kan du läsa om vilka kurser som ingår i utbildningen. OBS!! kommer revideras inför ev. start ht-17.

Samlingstillfällen i Jokkmokk?

Två gånger/termin är det obligatoriska labbveckor i Jokkmokk, oavsett vilken ort du studerar vid. Under labbveckorna får du öva på de praktiska färdigheterna som; start- och stoppkedjan av ett aggregat, hur styrning och övervakning går till i ett kontrollrum, underhåll och service av olika system som hydraulik, elapparater,  ställverk - dvs stor del av det periodiska underhåll som dagligen sker ute i anläggningarna. Många av de praktiska labbmomenten får du sedan prova på under din LIA hos något av företagen.

OBS!! Under labbveckorna står den studerande själv för alla kostnader som resa och logi.

Kostnad för utbildningen?'

Det är gratis att gå själva utbildningen. Eftersom kurserna är skräddarsydda efter företagens önskemål om innehåll i utbildningen, har lärarna tillverkat eget kursmaterial som ingår i varje kurs. Därför utgår det en kostnad på 250 kr/läsår för kompendierna. De böcker vi rekommenderar att de studerande har tillgång till under sin utbildning - köper in - är endast 4 st.

Vad innebär 400 poäng?

Utbildningen är på 400 poäng vilket motsvarar 2 år som är fördelat på 4 terminer eller 80 veckor med uppehåll för sommarledighet.

Praktik?

Under totalt 26 veckor kommer du att göra LIA (Lärande i arbete) hos något av våra samverkande företag. Praktiken är fördelat på tre perioder. Det finns redan färdiga LIA platser hos våra samverkande företag som; Bilfinger, Energi Service, Vattenfall, Uniper och Karlskoga Energi, men självklart kan du ansöka om att göra LIA hos något annat företag som t ex Statkraft eller Jämtkraft - bara de har verksamhet inom området vattenkraft.

CSN

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Mer information om hur du ansöker om studiemedel finns på deras hemsida www.csn.se.

Har du frågor om kursinnehåll, behörighet, andra studieorter eller något annat så kontakta:

Monica Wennberg tfn: 0971 - 173 63, mobil: 070 619 71 77, epost: monica.wennberg@jokkmokk.se eller

För information om Lycksele Lärcentrum: Helena Westman tfn: 0650-168 95, e-post: helena.westman@lycksele.se

För information om Reveljen Lärcentrum: Jens Berglund tfn: 0620 - 68 22 48, e-post: jens.berglund@solleftea.se

Utbildningen stöds av Energiföretagen Sverige

Elbranschens YH-utbildare samlade!

 

 

Malin Nyman - Statkraft

Christoffer Ruberg Goncalves - Jämtkraft

Joakim Lidén - Skellefteå Kraft

 

 

 

 

Kurser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Litteratur

 

 

 

 

 

 

LIA dagbok

 

 

Jokkmokk

www.jokkmokk.se kan du läsa mer om vad Jokkmokk har att erbjuda om du väljer att göra dina studier på plats. Det finns massor av olika fritidsaktiviteter att välja på och gillar du att ströva omkring i skog & mark, fiska, jaga - ja då är Jokkmokk rätt plats för dig!  

Boende

Om du tänker läsa utbildningen i Jokkmokk och behöver söka boende finns de följande alternativ: studentrum finns att hyra på Samernas utbildningcentrum (0971 - 440 03) eller Kvarngården (Sara Hellis 0971 - 173 32). Lägenhet kan du söka hos Jokkmokks Hus (0971- 445 01).

Vi ses på utbildningen!