Yh Elnätstekniker 300 p

8 feb får vi besked om utbildningen får starta!

Energibranschen behöver dig!

Vill du jobba i en bransch som expanderar? Tycker du om utmaningar? Kan du tänka dig att jobba 20-30 m upp i luften? Då har vi utbildningen för dig!

Som Elnätstekniker kommer du att arbeta med service, drift och underhåll i och på elnät. Du kommer jobba på hög höjd i stolpar,  plumsa i djup snö längs ledningsgator för att röja, färdas med fyrhjuling eller skoter för att ta dig ram, jobba skift och ha troligtvis ha beredskap, så körkort är ett krav för att jobba inom branschen och god fysik är ett måste! Under utbildningen får du lära dig att klättra i stolp och utföra dina arbetsuppgifter på ett säkert sätt. 

Branschen kräver att du har följande säkerhetsutbildningar som ingår i utbildningen;

Elsäkerhetsföreskrifter ESA-14, Höghöjdsarbete över 13 m, mastintyg och nedtag nödställd, Heta Arbeten, Hjärt- och Lungräddning samt elolycksfall, Arbete på väg, Motorsåg A och B samt Liftkorg / Arbete från mobil plattform.

I början av utbildningen genomförs en läkarundersökning. Vid godkänd läkarundersökning erhåller du ett mastintyg om att få klättra över 13 m.

Vad innebär 300 poäng?

Utbildningen är på tre perioder på vardera 20 veckor. En veckas heltidsstudier är 5 poäng.

Var kan jag läsa utbildningen?

Utbildningen sker i Jokkmokk men är distansförlagd till Gällivare, Pajala, Kiruna och Sollefteå där den studerande följer undervisningen via länk på ett lärcentrum.

Utbildning hos ett företag

I utbildningen ingår två LIA-perioder (Lärande I Arbete) på 8 veckor/tillfälle som med fördel görs vid något av samverkande företag; 

Bodens Energi                 Lapplands Eltjänst        ONE Nordic

Lapplands Kraft             Luleå Energi                   Umeå Energi                  

Skellefteå Kraft              Statkraft                          Vattenfall

Tillsammans har företagen skräddarsytt innehållet till utbildningens kurser för att försäkra sig om att de får den kompetens de behöver.

Labbveckor sker i Jokkmokk

Under 3 tillfällen/termin samlas alla studerande, oavsett studieort, i Jokkmokk på labbveckor. Samtliga labbveckor är obligatoriska.  

OBS! Samtliga studerande står själv för resa och logi i samband med labbveckor.

Schemalagd studietid - vanligtvis är det föreläsningar på förmiddagarna och egen studietid på eftermiddagar när det är teori. Under labbdagar är det undervisning mellan 8-16.

Litteratur - det utgår en litteraturkostnad om 250 kr/läsår för de kompendier som ingår i varje kurs. Övriga böcker som behöver införskaffas är till ett värde på ca 1 300 kr.

Antagning - mer information kommer 8 feb.

 

För mer information kontakta: Monica Wennberg, 0971 173 63

 

 

 

 

   

 

Jokkmokk

www.jokkmokk.se kan du läsa mer om vad Jokkmokk har att erbjuda. Det finns en mängd olika fritidsaktiviteter att välja på och gillar du att ströva i skog & mark, fiska, jaga - ja då är Jokkmokk rätt plats att studera på.  

Boende

Det finns olika typer av boende som du kan välja. Studentrum finns att hyra på Samernas utbildningcentrum (0971 - 440 03) och Kvarngården (Sara Hellis 0971 -173 32). Lägenheter söker man hos Jokkmokks Hus (0971- 445 01). Det finns även privatpersoner och andra fastighetsägare som hyr ut. Hör av dig så förmedlar vi kontaktuppgifter.