Yh Servicetekniker eldistribution och vindkraft 300p

Utbildningen startar inte mer.

Energibranschen behöver dig!

Vill du jobba i en bransch som expanderar? Tycker du om utmaningar? Kan du tänka dig att jobba 20 m upp i luften? 120 m? Då har vi utbildningen för dig!

Som servicetekniker kommer du att arbeta med service, drift och underhåll i och på elnät och vindkraftsanläggning. Du kommer utföra underhållsarbete på hög höjd och i trånga utrymmen, så god fysik är ett måste! Körkort ett krav som branschen kräver men för att klara utbildningen är det inget krav, men det kan vara nödvändigt under din LIA. Arbetsuppgifterna kan vara felsökning och förebyggande åtgärder av elnät och vindkraftverkens elektronik-, hydraulik- och mekaniska system. I utbildningen får du lära dig att klättra och utföra dina arbetsuppgifter på ett säkert sätt. 

Säkerhetsutbildningarna som branschen kräver att du har ingår i utbildningen; ESA, Höghöjdsarbete över 13 m, Nedtag nödställd, Heta Arbeten, Hjärt- och Lungräddning, Arbete på väg, Motorsåg A och B samt Liftkorg. Efter genomförd godkänd läkarundersökning, erhåller du ett mastintyg.

Hur lång är utbildningen och var läser man den?

Utbildningen är på 300 YH-poäng som motsvarar 60 veckor, helfart och heltid. Vilket innebär att du dagligen sitter med på lektioner vid ett lärcentra. Utbildningen finns i Jokkmokk men kan läsasas från Sollefteå Reveljen eller Gällivare, Pajala, Kiruna.

Är det praktik på utbildningen?

I utbildningen ingår två LIA-perioder (Lärande I Arbete) på 8 respektive 6 veckor som med fördel görs vid något av samverkande företag; 

Bodens Energi                 Lapplands Eltjänst        ONE Nordic

Lapplands Kraft             Luleå Energi                   Umeå Energi                  

Skellefteå Kraft              Statkraft                          Vattenfall

Tillsammans har de skräddarsytt innehållet i kurserna för att försäkra sig om att de får den kompetens de behöver.

Hur ofta måste man vara i Jokkmokk och labba?

Under 2-3 ggr/termin samlas alla studerande, oavsett studieort, i Jokkmokk på labbveckor. Samtliga labbveckor är obligatoriska.  

OBS! Distansstudenter som läser i Sollefteå eller vid någon av LKF-orterna står själv för resa och logi i samband med labbveckor.

Kostar det något att gå utbildningen?

Det utgår en litteraturkostnad om 250 kr/läsår för de kompendier som ingår i varje kurs.

För mer information kontakta: Monica Wennberg, 0971 173 63

 

 

 

Broschyr 2015

   

 

Jokkmokk

www.jokkmokk.se kan du läsa mer om vad Jokkmokk har att erbjuda. Det finns en mängd olika fritidsaktiviteter att välja på och gillar du att ströva i skog & mark, fiska, jaga - ja då är Jokkmokk rätt plats att studera på.  

Boende

Det finns olika typer av boende som du kan välja. Studentrum finns att hyra på Samernas utbildningcentrum (0971 - 440 03) och Kvarngården (Sara Hellis 0971 -173 32). Lägenheter söker man hos Jokkmokks Hus (0971- 445 01). Det finns även privatpersoner och andra fastighetsägare som hyr ut. Hör av dig så förmedlar vi kontaktuppgifter.