Företag & Föreningar

 

Företagare och föreningar i Norrbotten

I energirådgivarens arbetsuppgifter ingår att även bistå små- och medelstora företag samt organisationer med kostnadsfri och objektiv rådgivning i energifrågor.

Kontakta energirådgivaren för att höra vad han/hon kan göra för er.
Välkommen att också delta i de aktiviteter vi ordnar lokalt, eller hör av dig med förslag till aktiviteter! Vi står helt eller delvis för finansieringen.

Vi kan exempelvis hjälpa ditt företag att göra en översiktilig energikartläggning, där du får bild av vilka åtgärder som lönar sig mest för din verksamhet.
Det finns även möjligheter att delta i projekt om energieffektivisering som Norrbottens energikontor samordnar, för mer info besök Nenets projektsida.

Vi vill också gärna bidra till ett energi- och klimatsmart tänk vid de nya samhällsetableringarna i Gällivare, Kiruna och Pajala! Det kan t.ex. gälla energilösningar, transporter och byggande, där vi kan bistå näringslivet i att ta vara på de möjligheter som finns genom kompetensutveckling, ta fram goda exempel eller råd.

Företag har även möjligheten att söka en ”energikartläggningscheck” till och med år 2014. Det täcker 50 procent av kostnaden för en energikartläggning, vilket innebär att företaget kan få maximalt 30 000 kronor. Stödet gäller företag som använder mer än 500 MWh energi per år. Mer info på Energimyndighetens hemsida

Råd & Tips

 

Hittar du inte svaret på din fråga?

Kontakta en energirådgivare per telefon för mer information:

070 - 519 05 56