Positiva besked från ministern

vid konferensen "Framtidens Yrkeshögskola" som hölls i Luleå den 11 november

Under onsdagen genomfördes konferensen Framtidens Yrkeshögskola i Luleå.

Vår vuxenutbildningschef Monica höll i trådarna och vi som var där kunde avnjuta ett späckat och intressant program. Föredragen spände över ett brett spektrum från framtidens digitala undervisningsrobotar till senaste nytt från generaldirektören för Yh-myndigheten.

Alla LKF-are kunde glädja sig åt hur arbetslivets representanter beskriver vikten av Yh-utbildningar. Särskilt Vattenfalls beskrivning av samarbetet med Lapplands Lärcentra gladde oss nog lite extra.

Vi får se det som ännu ett kvitto på att vi kommit ganska långt när det gäller behovsinventering och utveckling av utbildningar!

 Ansvarig minister, Aida Hadzialic, berättade att hon kommer att arbeta för större långsiktighet inom Yh-konceptet där det skall vara möjligt att få upp till fem utbildningsomgångar beviljade. Hon kommer också att arbeta för en ökning av antalet platser i landet och en jämnare finansiering över tid. Det bör också vara enklare att hantera fristående kurser för redan yrkesverksam personal. Sist men inte minst visade hon intresse för att se över den regionala fördelningen av beviljade platser.

Något som är oerhört viktigt för oss här uppe i norr. En toppendag alltså!