Adobe Connect E-mötesverktyg

Information om E-möte

2012-01-24

Adobe Connect är ett flexibelt E-mötesverktyg som möjliggör webbkommunikation för utbildning, webbkonferenser och onlinesamarbete inom Lapplands kommunalförbund och dess samarbetspartners.


På den här sida hittar du information om E-mötesverktyget Adobe Connect. E-mötesverktyget är en gemensam lösning för samarbeteskommunerna. Lapplands kommunalförbund anlitar Wezupport som systemleverantör.
Den nya licensmodell för Adobe Connect innebär en utökning av antalet värdar/hosts. Modellen som vi tidigare använt erbjuder endast 6 namngivna användare vilket gör att licenserna inte räcker till. Det tidigare systemet kommer att finnas kvar fram till hösten 2012. De som tidigare lagt upp innehåll i systemet bör sparas ner och flytta det till den nya installationen. Åtkomst till befintliga E-möten i Adobe Connect via adressen: https://lkf.adobeconnect.com (gamla Adobe Connect).

Nya Adobe Connect E-möte
Under året kommer licensavtalet med Adobe Connect att flyttas från den gamla webbadressen till den nya och avslutas till hösten. Loggar du in på det nya systemet då går du till följande inloggningssida.

Den nya licensmodellen erbjuder 25 samtidiga användare och obegränsat antal värdar. Exempelvis en lärare, el. konferensvärd och fyra elever/hosts ses då som fem samtidiga användare. Det gör att systemet har kvar 20 lediga platser för aktivitet i andra rum.

Den nya inloggningen finns på länken: https://lkfutb.adobeconnect.com (nya Adobe Connect) observera att det är en annan URL för den länken "lkfutb".

Skaffa användare i systemet

  • Lärare, föreläsare, personal
    Är du lärare/föreläsare eller personal och vill använda Adobe Connect då kontaktar du IT-ansvariga på ditt lärcentra så kan de hjälpa dig.
  • Studerande och elever får automatiskt en användare då de startar en kurs av lärarna via länk.


Nya Adobe Connect LKF inloggningssida

Support och hjälpsidor

 

Inloggning Adobe Connect

Nyheter