Byggproduktionsledare

Byggproduktionsledare 380 Yh-poäng


YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING 380 YH-poäng, 76 veckor

 

Om utbildningen

Obligatoriska kurser

Valbara kurser

 
 

Vill du bygga din framtid och göra karriär i en bransch med stor efterfråga av arbetskraft? Är du resultatinriktad? Tycker du att det är intressant att samarbeta med andra, ta ansvar och att arbeta med planering? Är du dessutom kreativ, har förmåga att arbeta självständigt och tycker det är intressant med problemlösning. Då kan utbildningen till byggproduktionsledare vara något för dig.

Efterfrågan på utbildade byggproduktionsledare är stor. Vid varje bygg- och anläggningsprojekt behövs en ledare som kan koordinera och planera bygget. Den stora efterfrågan på arbetskraft beror på en markant ökning av anläggnings-, industri- och husbyggnationer dessutom ett ökat antal pensionsavgångar.

Länk till artikel på Sveriges Radio

Samverkan med arbetslivet

Utbildningen är framtagen i samverkan med byggbranschen och har en tydlig näringslivsinriktning. Kursinnehållet är anpassad utifrån branschens krav och behov av kvalificerade kunskaper.

Utbildningens innehåll

Du väljer inriktning ”Husbyggnad” eller ”Mark och anläggning”. I utbildningen som är knappt två år kombinerar du teori, praktiska övningar och LIA (Lärande i arbete). LIA har du i två perioder, totalt i 20 veckor. LIA:n kan du med fördel göra på något av våra samarbetsföretag.

Du som väljer att gå denna utbildning kommer att få redskap att leda och planera det dagliga arbetet inom mark och anläggning eller husbyggnad. Du kommer att få teoretiska kunskaper i ekonomi, juridik, ledarskap, arbetsmiljö och kvalitetsmässiga aspekter av verksamheten. Du kommer även att få kunskap om bl.a., material, byggmätning byggprocessen och byggteknik.

Arbetsmarknad

Efter slutförd utbildning kan du arbeta som assistent till en byggledare, ledare av bygg och anläggningsarbete, arbetsledare/byggproduktionsledare eller platschef.

Upplägg av utbildningen

Utbildningen är på heltid. Den genomförs i Gällivare och Piteå. Det finns även möjlighet att följa stora delar av utbildningen på distans från Jokkmokk, Kiruna och Pajala. Praktiska övningar och laborationer sker i Gällivare och Piteå i genomsnitt 1dag/v.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolestudier och särskild behörighet Matematik A eller motsvarande, med lägst betyg G el 3.

Utbildningsstart

Utbildningen pågår.

   

Information:

Informationsblad

Kontakt:

Utbildningsledare Yh Byggproduktionsledare

Nina Bergdahl
E-post
Tel: 0970-188 44
Mobil: 072-53 64 335

Besöksadress:
Köpmangatan 6
983 31  Malmberget

Postadress:
Kunskapsgruvan
Lapplands Lärcentra
982 81  GÄLLIVARE